Könnyű, gyors, hűsítő, sütés nélküli torta. Habkönnyű, üdítő, citromos, gyümölcsös íz, nincs vele sok munka, a sütőt sem kell begyújtani. Kell ennél több egy forró, nyári napon?
hozzávalók:
25 dkg kekszmorzsa
10 dkg vaj
250 ml cukrászhab
½ csomag habfixáló
2-3 tk. porcukor
1 citrom leve és héja
25 dkg gyümölcs
csokiforgács
Használhatunk bármilyen kekszet, száraz süti maradékot, babapiskótát vagy készen vásárolt kekszmorzsát. Tapasztalataim szerint vegyesen a legfinomabb.
A vajat kicsit megolvasztom, elkeverem a kekszmorzsával, és kézzel összedolgozom. Nem baj, ha nem áll össze tökéletesen. Beleszórom a kapcsos tortaformába, és kézzel vagy kanállal belenyomkodom úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Amíg elkészül a töltelék beteszem a hűtőbe.
A cukrászhabot a fixálóval felverem, ha már majdnem jó, beleteszem a porcukrot, a citrom levét és héját.
Bármilyen gyümölcsöt használhatunk hozzá, én már készítettem málnával, ribizlivel, szőlővel. A mennyiség a gyümölcs fajtájától függően változhat.
Nyugodtan szárnyalhat a fantázia, lehet variálni a belevalókat. Elhatároztam, hogy egyszer kávéval is kipróbálom. Biztos finom lehet, talán olyan lesz, mint egy habos jegeskávé. (Persze, akkor citrom nem kell bele.) De vissza az eredeti recepthez:
Ha darabosabb a gyümölcs, kicsit összetöröm, és úgy forgatom óvatosan a habba. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl leveses a gyümi, ne áztassa el a habot.
A kekszalapot ezzel a habbal töltöm meg, és a tetejét díszítem egy kis gyümölccsel, csokiforgáccsal, citromhéjjal.
Néhány órát hagyjuk a hűtőben, hogy megszilárduljon, és jól áthűljön.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.