2017. aug 10.

Csípős, édes, sós egyszerre

írta: Annikka
Csípős, édes, sós egyszerre

Csípős csirkeszárnyak körtés rizzsel

csipos_2.jpg

Ez a rizs egy szuper köret, azok számára, akik szeretik egy ételen belül, a sós és édes ízeket. Sokféle gyümölccsel működik, nem csak körtével. Szeretjük ananásszal, őszibarackkal, szőlővel, almával. A lényeg, hogy a gyümölcsöt nem szabad túlpuhítani, csak színt és ízt kapjon a cukortól.

hozzávalók: (4 személyre)

12 db csirkeszárny
csípős csirkefűszer
olaj
1 pohár sör
1 tk. méz

a körethez:

20 dkg rizs
3 db körte (lehetőleg kemény)
só, bors, 1 kk. kurkuma
1 tk. cukor
1 cs. petrezselyem

 A csirkeszárnyakat befűszerezem, kiolajozott tepsibe teszem és legalább egy órát állni hagyom. Mielőtt beteszem a sütőbe, egy fél pohár vizet öntök alá, és 180 °C-on kezdem sütni. Egy pohár sörben (lehet jobb fajta, ha főzés közben kortyolgatni is szeretnénk) elkeverem a mézet, és ha már puha a pipi, megkenem vele. Még annyi ideig sütöm, amíg gyönyörű barna színt kap.

Közben a rizst a szokásos módon megfőzöm, sóval, borssal, kurkumával ízesítem, amitől kissé sárgás színt és különleges ízt kap.

A körtét kockákra vágom, és egy kevés olajon a cukorral megpirítom, épp csak színt kapjon, nem szabad túl puhítani! Ha kész, óvatosan összekeverem a rizzsel, és beleszórom a petrezselymet is.

csipos_1.jpg

csipos_3.jpg

Szólj hozzá

köret gyümölcsös szárnyas csirkeszárny csípős kurkuma gyors ebéd