Sokféle receptjét olvastam, most megmutatom az enyémet.
A legtöbb recept tejszínnel vagy tejjel készíti.
Mi Finnországban kóstoltuk először. Lehet, hogy tájegységenként eltérőek a hozzávalók, vagy egyszerűen a házigazdának nem volt otthon tejszíne, mert abban a levesben nem volt se tej, se tejszín.
Szóval, amit mi ott kaptunk, az isteni volt, és így nézett ki.
hozzávalók:
4 db alaszkai tőkehalfilé (persze, lehet lazac is, mindkettő tökéletes)
4 db közepes krumpli
2 szál újhagyma
só, bors, szegfűbors
kapor bőven
olaj
1 l víz
A halat és a megtisztított krumplit egyforma kockákra vágom, a hagymát fél karikákra szeletelem.
A halat megsózom, a hagymát kevés olajon megfuttatom, és hozzáadom a krumplit.
Rövid ideig együtt kevergetem, majd felöntöm kb. 1 l vízzel. Beleszórom a kapor felét, sózom, borsozom, és addig főzöm, amíg a krumpli, szinte teljesen megpuhul.
Ekkor megy bele a hal, és ezután, már csak néhány perc kell, hogy a hal is puha legyen.
Beleteszem a többi kaprot, és már lehet is tálalni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.