Egy mára kicsit elfeledett, pedig fantasztikusan finom szaftos, ízes husi. Készítsétek el, ha egy kis változatosságra vágytok!
hozzávalók:
50 dkg szeletelt sertéstarja, karaj v comb
60 dkg zöldbab
15 dkg kockázott bacon
1 hagyma
1 paprika
1 paradicsom
2 dl tejföl
liszt, olaj
2 tk. pirospaprika
só, bors
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, liszttel megszórom, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm.
A szeleteket kiveszem, és a visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott hagymát és a bacont. Beleteszem a felaprított paprikát, paradicsomot, és megszórom pirospaprikával.
A tetejére visszateszem a húst, vizet öntök alá, és lassú tűzön félpuhára párolom.
Ezután mehet bele a felvágott zöldbab is.
Ha már puha a hús és a bab, megszórom egy kevés liszttel, és belekeverem a tejfölt. Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet adni hozzá.
Mi csigatésztával szeretjük, de rizzsel is finom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.