A csoki daraboknak köszönhetően nagyon finom a tésztája, és a többféle gyümölcs csak fokozza az ízhatást.
hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
5 tojás
1 citrom héja
50 dkg liszt
1 sütőpor
2 dl tejszín
15 dkg étcsoki
fahéj
só
gyümölcs a tetejére (a képen őszibarack és szilva, de lehet más is)
A felezett szilvát fahéjas cukorral megszórom, és állni hagyom, míg a tésztát összeállítom.
A margarint a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és egy pici sóval habosra keverem.
Egyenként hozzáadom a tojásokat.
A sütőport az átszitált lisztbe szórom, és a tejszínnel váltogatva keverem a tojásos masszába.
Végül beleforgatok a felkockázott csokiból 10 dkg-ot.
A tésztát egy margarinnal kikent nagy tepsibe simítom, és kirakom a felszelet gyümölccsel. Nekem őszibarack és szilva volt otthon, de lehet bármi más, csak a fantáziánk szab határt.
Rászórom a maradék csokit, és előmelegített sütőben, 175 °C-on sütöm 35-40 percig.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.