Finom sajtos, tojásos szószba bújtatott füstölt húsos karfiol. Egyszerű, könnyű, laktató egytálétel.
hozzávalók:
2 közepes karfiol
25 dkg füstölt tarja v. baromfi kolbász
3 tojás
3 ek reszelt sajt
3 ek liszt
4 ek tejföl
5 dkg olvasztott margarin
vaj
só, bors, szerecsendió, Vegeta
A karfiolt sós vízben félpuhára főzöm, közben a füstölt húst megdarálom.
3 tojás fehérjéből habot verek. Belekeverem a sárgáját, a sajtot, a lisztet, a tejfölt és a megolvasztott, de már nem meleg margarint. Fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval.
Kivajazok egy jénait, és a szósz harmadát beleöntöm. Erre jön a karfiol fele, amit megszórok egy kis Vegetával. A karfiolra terítem a füstölt húst, és ráöntöm a megmaradt szósz felét.
Erre ismét karfiol jön, és a megmaradt szósz.
A tetejére még reszelek sajtot, és 170 °C-on kb. 30 percig sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.