Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!
hozzávalók:
1 kg krumpli
8 kisebb sertéscomb szelet
4 db paradicsom
8 ek. tejföl
só, bors, bazsalikom, petrezselyem
olaj
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, és bőven megszórom morzsolt bazsalikommal. Kicsit állni hagyom, hogy a fűszerek jól átjárják a husit.
Kevés olajon átsütöm, hogy kérget kapjon, aztán kevés víz hozzáadásával félpuhára párolom.
Kiolajozok egy tepsit, beleterítem a feldarabolt krumplit, ráfektetem a hússzeleteket.
Mindegyik szeletre teszek egy paradicsomkarikát, egy kanál tejfölt, és megszórom friss bazsalikommal és petrezselyemmel.
Meglocsolom egy kis olajjal, kevés vizet öntök alá, és 170 °C-on szép barnára sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.