Sajt, bacon, pirított kenyérkockák és sok-sok gyümölcs salátaágyon.
Hozzávalók:
½ jégsaláta
2 alma
20 dkg szőlő (jó, ha nem magos)
10 dkg gouda sajt
10 dkg szeletelt bacon
15 dkg kenyérkocka
5 dkg dió
5 ek. balzsamecet
5 ek. olívaolaj
citrom
só, bors, cukor
A jégsaláta nagyobb leveleivel kibélelek egy nagy tálat, a többi részét apróra vágom.
A szőlőszemeket elfelezem. Az almát vékony szeletekre, a sajtot vékony hasábokra, a diót durvára vágom. Az almát megcitromozom.
Kevés olajon megsütöm a csigaformára tekert bacont, majd a kenyérkockákat is.
A balzsamecetet sóval, borssal és az olajjal összekeverem. Ha túl savanyú lenne, kis cukrot vagy kevés almalevet teszek hozzá.
Pár kanál lével meglocsolom a tálra tett salátaleveleket. A gyümölcsöket és az apróra vágott salátát a megmaradt lében megforgatom, és a salátaágyon szépen elrendezem.
Tálalás előtt mehet a tetejére a bacon, a sajt, a kenyérkockák és a dió.
Laktató, finom vacsora vagy akár egy gyors ebéd is lehet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.