Kagylótésztával a legfinomabb! Ahogy a kagylókban megbújnak a borsószemek és a szószos hal darabkák, az nagyon izgalmas.
30 dkg kagylótészta
2 konzerv tonhal
30 zöldborsó
kis fej hagyma
1 citrom
2 tk. bazsalikom
½ cs. petrezselyem
1,5 dl tejszín
1,5 dl víz
olívaolaj
só, bors
A tészta vizét felteszem főni.
A hagymát és a borsót kevés olajon pár perc alatt megpárolom, majd felöntöm a vízzel. Beleteszem a tonhalat levével együtt, sózom, borsozom, és mehet bele a bazsalikom is. Citromhéjjal és lével ízesítem. Mennyiséget nem írok, mert ez ízlésfüggő, kóstolni kell.
Kicsit összeforralom, aztán beleöntöm a tejszínt, azzal is rotyogjon egy keveset. Leveszem a tűzről, és beleteszem az apróra vágott petrezselymet. (Ha kevés lenne a lé, vizet és tejszínt lehet még hozzátenni.)
Ha a tészta is elkészült, tálalható.
Csak a tányéron szoktam ráönteni a szószt a tésztára. Ha előbb összekeverjük, a tészta egy pillanat alatt beszívja a finom levet, és az étel száraz lesz!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.