Nagyon szeretjük a rizskochot, gyümölccsel meg különösen.
Hozzávalók:
1 bögre rizs
½ l víz
½ l tej
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 citrom, 1 narancs reszelt héja
4 tojás
só
vaj, zsemlemorzsa
felezett őszibarack
az öntethez:
½ liter tej
2 tojás sárgája
15 dkg porcukor
3 ek. liszt
3 ek. kakaó
só
A rizst, a vízzel és egy csipet sóval felteszem főni. Mikor elfogyott róla a víz, ráöntöm a tejet, és addig főzöm alacsony hőmérsékleten, amíg a tejet is beissza. Hozzákeverem a cukrokat, a vajat, a reszelt citrom és narancs héjat, és hűlni hagyom.
Ha kihűlt hozzáadom a tojások sárgáját és lazán belekeverem a kemény habbá vert fehérjét is.
Kivajazok és morzsával meghintek egy tepsit vagy bármilyen formát, és a masszát belesimítom. A jól lecsöpögtetett barackokat belenyomkodom. 160 fokon sütöm kb. 45 percig, míg a teteje megbarnul.
Amíg sül a rizs, elkészítem az öntetet.
A tejet felforralom. Közben egy másik edényben összekeverem a tojások sárgáját a porcukorral, a liszttel, egy csipet sóval és a kakaóval. A forró tejet apránként a kakaós masszához adagolom, és néhány percig (amíg besűrűsödik) állandóan kevergetve főzöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.