Hús nélkül is fantasztikusan finom a tárkonyos leves. Könnyű, üdítő, érdemes kipróbálni nem csak vegáknak.
Hozzávalók:
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
kis darab zeller, karalábé
1 marék zöldborsó, zöldbab
1 nagyobb gomba
1 kis fej hagyma (héjával, ketté vágva)
2 ek. tejföl
3 kk. liszt
2 ek. olaj
tárkony
só, bors, vegeta
citromlé
a csipetkéhez:
10 dkg liszt
1 dl víz
só, tárkony
Az összes zöldséget az olajon megpárolom. Ha már kioldódtak a színek és az ízek (néhány perc), felöntöm vízzel. Megsózom, szemes borsot, vegetát, szárított tárkonyt teszek bele, és felforralom.
Míg felforr elkészítem a csipetkét, most tojás nélkül. Összekeverem a lisztet a vízzel, a sóval és tárkonyt is teszek bele, hogy jó ízes legyen. Kiskanállal a felforrt levesbe szaggatom. A hagyma héját kihalászom, a hagymát kilehet dobni vagy benne lehet hagyni, ki hogy szereti. Ha kidobod, előte okvetlen nyomkodd ki a levét, hogy a finom aromák ne vesszenek kárba.
Amíg fő a csipetke, összekeverem a tejfölt a liszttel. Forró levest kanalazok rá, jól elkeverem, és apránként a leveshez adom.
Ha minden megfőtt, pár csepp citromlével és friss tárkonnyal is ízesítem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.