Ha egy finom, könnyű, üde, tavaszi fogásra vágysz, készítsd el ezt!
Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé
15 dkg felkockázott bacon
80 dkg zsenge zöldborsó
provanszi fűszerkeverék
1 cs. petrezselyem
olaj
só, bors
A mellfiléket óvatosan kiklopfolom, és sóval, borssal, provanszi fűszerrel meghintem. Ezután pár órára hűtőbe teszem, majd serpenyőben, kevés olajon a filék mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
A bacont egy másik serpenyőben kicsit megpirítom, és hozzáöntöm a megfőtt zöldborsót. Néhány kanál vizet is teszek hozzá a borsó levéből, hogy jó szaftos legyen. Apróra vágott petrezselymet szórok bele.
Az egészet ráöntöm a mellfilékre, és egy keveset még együtt párolom, amíg megpuhul a hús. Ez már csak néhány perc.
A köret lehet krumplipüré, főtt krumpli, rizs.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.