Fél óra alatt elkészülő, illatos, zamatos pulykaragu.
Hozzávalók:
50 dkg felkockázott pulykacomb
25 dkg gomba
1 sárgarépa
3 zellerszár
½ fej apróra vágott hagyma
1 dl tejföl
2 ek. liszt
2 kk. szárított és néhány ág friss kakukkfű
só, bors
olaj
A zöldségeket felaprítom.
A húst megsózom, borsozom, és kevés olajon átpirítom.
Hozzáadom először a sárgarépát, a hagymát és még tovább pirítom egy kicsit, majd mehet bele a többi zöldség is. Beleszórom a szárított kakukkfüvet, és kevés vizet aláöntve együtt párolom, amíg minden megpuhul.
A tejfölbe belekeverem a lisztet, és ezzel sűrítem be az étel levét.
A tálalás előtt került rá az illatos, friss kakukkfű.
Most zsemlegombóc volt a köret, de tésztával, rizzsel is nagyon finom.
Férjem, szereti egy "kicsit" megborsozni az ételt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.