2018. máj 16.

Festői zöldségköret

írta: Annikka
Festői zöldségköret

zolds_1.jpg

Bármilyen hús mellé tartalmas, nagyon ízletes, látványos köret, de kisebb étkűek, vegetáriánusok számára főételnek is kitűnő.

Hozzávalók:

4 szem krumpli
1 karalábé
3 sárgarépa
3 db gomba
3 zellerszár
20 dkg kukorica
2 tojás
2 ek. liszt
3 dl tej
8 dkg trappista sajt
petrezselyem
só, bors,
1 mk. szerecsendió
diónyi vaj

A krumplit, a karalábét karikákra, a répát hosszúkás szeletekre vágom.

Forrásban lévő, sós vízben egyenként előfőzöm, először a krumplit és a karalábét (kb. 5 perc), majd a kukoricát (3 perc) és végül a répát (3 perc). Az előfőzött zöldségeket szűrőkanállal kiemelem, és hideg vízbe mártom, hogy lehűljön és az élénk színe megmaradjon, majd száradni hagyom.

Egy vajjal kikent sütőtálba szépen, soronként elrendezem a zöldségeket. (Sajnáltam kidobni a karalábé friss, zsenge levelét, összetekerve azt is zöldségek közé tettem. Nagyon finom lett!)

zolds_2.jpg

Elkeverem a tojást a liszttel és a tejjel. Hozzáadom a reszeltsajtot, a sót, a borsot és a szerecsendiót. A zöldségekre öntöm, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöm.

A sütőből kivéve megszórom petrezselyemmel.

zolds_3.jpg

 

Szólj hozzá

krumpli egytálétel egyszerű sárgarépa egészséges kukorica karalábé gyors vacsora gyors ebéd