Spenótos, zöldborsós, baconös tészta, sok finom bazsalikommal.
Hozzávalók:
35 dkg penne tészta
1 fej hagyma
20 dkg kockázott bacon
20 dkg fagyasztott zöldborsó
25 dkg spenót
1 bazsalikomos mozzarella sajt
2 dl zöldségleves-alaplé
2 dl tej
2 ek. liszt
olaj
só, bors,
2-3 kk. bazsalikom
Egy serpenyőben kevés olajon elkezdem sütni a hagymát, ha már kicsit összeesett, hozzáadom a bacont és együtt sütöm tovább néhány percig. Fontos, hogy ne száradjon ki! Nagyon jó ízű lesz, ha többféle hagymát használunk pl. újhagyma, póré stb.
Hozzáöntöm az alaplevet, a zöldborsót, megfűszerezem és főzöm, amíg megpuhul a borsó. Rádobom a spenótot is, belekeverem a kis kockákra darabolt mozarella nagy részét (egy keveset elteszek a tetejére), meghintem a liszttel és felöntöm a tejjel.
Ha a spenót megfonnyadt és a sajt is megpuhult, kész is a szósz.
Közben persze, megfőztem a tésztát, már csak összeöntöm, és a maradék sajttal, bazsalikommal díszítem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.