2017. aug 04.

Káposztás nokedli

írta: Annikka
Káposztás nokedli

kap_nokedli_2.jpg

Fantasztikusan finom étel 3 összetevőből.
Az eredetit Prágában ettük, ott gnocchival és savanyú káposztával készült, az is nagyon finom, de én most egy kicsit átalakítottam.
Ó Prága, a csodák városa, és azok a kiskocsmák… Ajánlhatok egy könyvet is, ha netán arra jártok mostanában: Hagymásy András: Prágai kocsmakalauz. Rendkívül hasznos és élvezetes olvasmány.
Szóval, itt az átalakított recept:



hozzávalók: (3 adag)
a nokedlihez:
   30 dkg liszt
   2 tojás
   100 ml tej
   100 ml szódavíz
   1 tk. só
   3 ek. olaj

125 dkg kockázott bacon
1 kis fej káposzta
1 tk. cukor
olaj, só, bors

A bacont egy serpenyőben, óvatosan, hogy ne száradjon ki, kicsit megpirítom.
A káposztát kis szeletekre vágom, besózom, és ¼ órát állni hagyom. Kevés olajon, egy kiskanál cukorral, borssal szép barnára pirítom.
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon nokedlit készítek. Inkább kicsit lágy legyen, ne kemény.
Összekeverem a három összetevőt, és már kész is ez a nagyon egyszerű, csodás ízű egytálétel.

kap_nokedli_1.jpg

 

Szólj hozzá

gyors káposzta egyszerű bacon nokedli rusztikus káposztás nokedli gyors ebéd 3 alapanyagból