2017. aug 08.

A megunhatatlan morzsás karfiol

írta: Annikka
A megunhatatlan morzsás karfiol

karf_1.jpg

30 perc alatt elkészülő nagyon fincsi ebéd vagy vacsora. Mindig örül neki a család, és még hús sem kell hozzá. 

hozzávalók: (4 személyre)

1,5 kg karfiol
15 dkg reszelhető sajt
15 dkg zsemlemorzsa
2 dl tejföl
só, vegeta, olaj

A karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben felteszem főni.

A zsemlemorzsát kevés olajon barnára pirítom.

Elég nehéz eltalálni, mikor jó a karfiol. Ne legyen se túl puha, se túl kemény. Nincs mese, kóstolni kell!

Egy jénait kiolajozok. Vigyázva, hogy egészben maradjanak a rózsák, beleteszem a karfiolt, és megszórom egy kis kanál vegetával. Káposztareszelővel ráreszelem a sajtot, meglocsolom tejföllel, és rászórom a pirított morzsát.

Mehet is a sütőbe 170 °C-ra, csak annyi időre, hogy jól átmelegedjen.

karf_2jpg.jpg

Szólj hozzá

egytálétel karfiol zsemlemorzsa gyors vacsora hús nélkül gyors ebéd 3 alapanyagból