2017. aug 09.

Kaliforniai csokoládékenyér

írta: Annikka
Kaliforniai csokoládékenyér

kaliforniai_3.jpg

Kakaó, lekvár, dió, csokimáz egy sütiben! Ugye, jöhet?
Nagyon finom, nem bánod meg! 

hozzávalók:

25 dkg cukor
2 tojás
4 dkg kakaó
2 dl tej
22 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
1/2 dl olaj
savanykás lekvár (legjobb a ribizli)
fél diószemek

a mázhoz:

1 tábla étcsoki
1 ek. étolaj

A cukrot a tojással jól kikeverem, géppel kb. 3 perc. Hozzáadom a kakaót.
A lisztbe belekeverem a szódabikarbónát és a sót. A tejet és a lisztet felváltva a kakaós masszához adagolom, és újra kikeverem. Ezután mehet bele az olaj, és keverem tovább.
Kikent, lisztezett, közepes méretű tepsiben sütöm, előmelegített sütőben, 160 °C-on, 30-40 percig. Tűpróba szükséges.
Még melegen ketté vágom, és megkenem a lekvárral.

A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztom, és néhányszor jól átkeverem. 
Ha már kezd dermedni a máz, a tésztára öntöm, és elkenem rajta. Az olajtól szép fényes lesz.
Fél diószemekkel kirakom, és ha kihűlt felszeletelem.

kaliforniai_1.jpg

kaliforniai_2.jpg

Szólj hozzá

süti dió lekvár csokimáz ünnepi fogások csokoládékenyér