2017. aug 12.

Fincsi töltött tök

írta: Annikka
Fincsi töltött tök

tok_3.jpg

Ne csak főzeléknek együk a tököt! Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, könnyű étel a töltött tök. 

hozzávalók:

1 db fiatal tök
½ kg darált hús
10 dkg rizs
1 kis fej hagyma
1 nagy csomó kapor
3 dl tejföl
olaj, 1 ek. liszt,
só, bors, pirospaprika

A tököt félbe vágom, sózom, borsozom, és vízben félig puhára főzöm.

A töltelékhez kevés olajon megpirítom a hagymát a hússal. Sót, borsot, pirospaprikát adok hozzá, és kis víz hozzáadásával puhára párolom. Megfőzöm a rizst, és a húshoz keverem.

A tököt tűzálló tálba fektetem, és megtöltöm a rizses hússal.

A tejfölbe belekeverem a lisztet, sót, borsot, sok-sok apróra vágott kaprot, és a töltött tökre öntöm. Ha túl sűrű, lehet egy kis vizet adni hozzá.

Előmelegített sütőben 180 °C-on sütöm, amíg szép barnás színt kap.

 tok_1.jpg

tok_2.jpg

Szólj hozzá

könnyű egyszerű kapor tök gyors vacsora gyors ebéd