2017. aug 12.

Kaliforniai pipicombok

írta: Annikka
Kaliforniai pipicombok

paprikas_comb_f.jpg

Káprázatos színű, egyszerű és nagyszerű étel!
A recept nem Amerikából származik, csak a kaliforniai paprika miatt neveztem el így.
A finom paprikás íz átjárja a combokat, a sült paprika pedig egyszerűen csodás. 

hozzávalók: (4 személyre)

4 db nagy csirkecomb
3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros)
2 fej hagyma
sültcsirke fűszersó
1-2 rozmaringág
olaj

A combokat befűszerezem, jól bemasszírozom a bőre alá is. Egy beolajozott tepsibe fektetem őket, és 160 °C-os sütőben, kevés olajjal meglocsolva, kis vízzel félig puhára sütöm.

Közben a hagymát és a paprikát nagyobb szeletekre vágom, és a rozmaringággal együtt a félig kész combokra szóróm.

Addig sütöm, míg a hús omlós, puha lesz, és a paprika kissé megpirul.

Ilyen egyszerű, és milyen finom!

Jól megy hozzá a krumplipüré, sok petrezselyemmel.

paprikas_comb_f_2.jpg

Szólj hozzá

csirkecomb rusztikus kaliforniai paprika gyors ebéd