2017. aug 15.

Citromos hús

írta: Annikka
Citromos hús

p1050516.JPG

Fantasztikusan üdítő, könnyű, citromos hús. Sütőben sült krumplival, és citromos kukoricasalátával nagyon finom.

hozzávalók:

80 dkg sertéscomb
3 citrom
1 kg krumpli
50 dkg kukorica
1 cs. petrezselyem
olaj
só, bors
folyékony édesítő

A hússzeleteket az inas részeknél bevagdosom, klopfolom, sózom, borsozom.
Olajozott tepsibe teszem, egy citrom levét rácsavarom, egy másik citromot felkarikázok, és azt is a húsra dobom. Kis vizet hozzáöntve 170 °C-on puhára sütöm.

A krumplihoz egy tepsi alján szétkenek annyi olajat, hogy mindenhol legyen bőven, majd behintem sóval. A krumplikat félbevágom, és vágott felükkel lefelé a sós olajra fektetem. 200 °C-on addig sütöm (kb. 30-40 perc), amíg szép aranybarna lesz.

A salátához a kukoricát megfőzöm. Vízből, citromból, édesítőből salátalevet készítek, és a kihűlt kukoricára öntöm. Bőven megszórom petrezselyemmel.

p1050522.JPG

Szólj hozzá

citrom sertéshús kukorica gyors ebéd