2017. aug 27.

Villámgyors zöldséges tészta

írta: Annikka
Villámgyors zöldséges tészta

zold_teszta_fotor.jpg

Színkavalkád, fantasztikus ízek, tejszínes szósz. A zöldségek sokféle íze teszi az ételt szinte abbahagyhatatlanná.

hozzávalók:

50 dkg vegyes zöldség (bármi, amit szerettek)

20 dkg tészta (metélt v. csavart)

1 kis fej hagyma

1 dl tejföl

1 dl tejszín

1 dl víz

só, bors, pirospaprika

1 cs. petrezselyem

olaj

 

A zöldségeket felkockázom, és az apróra vágott hagymával kevés olajon megpárolom. Sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával. A tejfölt, a tejszínt és a vizet összekeverem, ráöntöm a zöldségekre és átforralom.
Végül beleszórom az apróra vágott petrezselymet is.

Közben a tésztát már kifőztem, mehet rá a finom szósz.

Csak közvetlenül tálalás előtt keverjük össze, mert a tészta gyorsan felszívja a szószt és az ételünk száraz lesz.

Ha esetleg marad belőle másnapra, egy kis víz, tejföl, tejszín hozzáadásával felfrissítetjük.

 zold_teszta_2_f.jpg

Szólj hozzá

könnyű zöldség egyszerű egészséges gyors vacsora gyors ebéd