2017. aug 31.

Temesvári sertésszelet, könnyedén

írta: Annikka
Temesvári sertésszelet, könnyedén

temes1.jpg

Egy mára kicsit elfeledett, pedig fantasztikusan finom szaftos, ízes husi. Készítsétek el, ha egy kis változatosságra vágytok!

hozzávalók:

50 dkg szeletelt sertéstarja, karaj v comb
60 dkg zöldbab
15 dkg kockázott bacon
1 hagyma
1 paprika
1 paradicsom
2  dl tejföl
liszt, olaj
2 tk. pirospaprika
só, bors

A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, liszttel megszórom, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm.

A szeleteket kiveszem, és a visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott hagymát és a bacont. Beleteszem a felaprított paprikát, paradicsomot, és megszórom pirospaprikával.

A tetejére visszateszem a húst, vizet öntök alá, és lassú tűzön félpuhára párolom.

Ezután mehet bele a felvágott zöldbab is.

Ha már puha a hús és a bab, megszórom egy kevés liszttel, és belekeverem a tejfölt. Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet adni hozzá.

Mi csigatésztával szeretjük, de rizzsel is finom.

temes2.jpg

 

 

Szólj hozzá

zöldbab egyszerű sertéshús tésztás ételek gyors ebéd