2017. sze 19.

Az elbújtatott karfiol

írta: Annikka
Az elbújtatott karfiol

karfiol_2_f_fotor.jpg

Finom sajtos, tojásos szószba bújtatott füstölt húsos karfiol. Egyszerű, könnyű, laktató egytálétel.

hozzávalók:

2 közepes karfiol
25 dkg füstölt tarja v. baromfi kolbász
3 tojás
3 ek reszelt sajt
3 ek liszt
4 ek tejföl
5 dkg olvasztott margarin
vaj
só, bors, szerecsendió, Vegeta

A karfiolt sós vízben félpuhára főzöm, közben a füstölt húst megdarálom.

3 tojás fehérjéből habot verek. Belekeverem a sárgáját, a sajtot, a lisztet, a tejfölt és a megolvasztott, de már nem meleg margarint. Fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval.

Kivajazok egy jénait, és a szósz harmadát beleöntöm. Erre jön a karfiol fele, amit megszórok egy kis Vegetával. A karfiolra terítem a füstölt húst, és ráöntöm a megmaradt szósz felét.

Erre ismét karfiol jön, és a megmaradt szósz.

A tetejére még reszelek sajtot, és 170 °C-on kb. 30 percig sütöm.

karfiol_1_f.jpg

Szólj hozzá

könnyű egyszerű egészséges gyors vacsora gyors ebéd