2017. sze 24.

Szilvás, diós ragu és a csirkecomb találkozása a tányéron

írta: Annikka
Szilvás, diós ragu és a csirkecomb találkozása a tányéron

szilvas_1_f_1.jpg

Itt a szilva szezon, ne hagyjátok ki ezt a receptet! Fantasztikus őszi ízek keverednek a tányéron, petrezselymes krumplifánkkal kiegészítve.

Hozzávalók:
6 db csirke felsőcomb
sültcsirke fűszersó
olaj

a raguhoz:
80 dkg szilva
5 dkg dió
2-3 ek méz v. cukor
1 dl vörösbor
1 tk fahéj
1 ek vaj

a krumplifánkhoz:
½ krumpli
1 tojás
10 dkg liszt
2,5 dkg vaj
½ cs. petrezselyem
só, bors
olaj

A csirkecombokat a fűszersóval bekenem, majd olajos tepsiben, kis víz hozzáadásával, gyakran meglocsolva készre sütöm.

Közben a krumplit héjában megfőzöm, még melegen megpucolom és összenyomkodom.

Ha kihűlt beleteszem a vajat, a tojást, a lisztet, a felaprított petrezselymet. Sózom, borsozom, jól összegyúrom. Lisztezett deszkán henger alakúra sodrom. Kb. 2 cm-es szeleteket vágok, és korongokat formázok belőle.

A szilvát kimagozom, a felét kisebb darabokra vágom, a többit csak elfelezem. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, rádobom a szilvát, a durvára vágott diót, cukorral, fahéjjal, pici sóval ízesítem, ráöntöm a bort, és pár perc alatt készre főzöm. Szépen besűrűsödik, és gyönyörű lila színt kap. Ne féljetek édesíteni és fahéjazni, attól lesz fantasztikus íze.

Olajban kisütöm a krumplifánkokat, és már lehet is tálalni.

szilvas_3.JPG

szilvas_2_f_1.jpg

Szólj hozzá

diós gyümölcsös gyors ebéd ünnepi fogások