2017. sze 29.

Olaszos, paradicsomos, bazsalikomos hús

írta: Annikka
Olaszos, paradicsomos, bazsalikomos hús

parad_2_f.jpg

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

hozzávalók:

1 kg krumpli
8 kisebb sertéscomb szelet
4 db paradicsom
8 ek. tejföl
só, bors, bazsalikom, petrezselyem
olaj

A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, és bőven megszórom morzsolt bazsalikommal. Kicsit állni hagyom, hogy a fűszerek jól átjárják a husit.

Kevés olajon átsütöm, hogy kérget kapjon, aztán kevés víz hozzáadásával félpuhára párolom.

Kiolajozok egy tepsit, beleterítem a feldarabolt krumplit, ráfektetem a hússzeleteket.

Mindegyik szeletre teszek egy paradicsomkarikát, egy kanál tejfölt, és megszórom friss bazsalikommal és petrezselyemmel.

Meglocsolom egy kis olajjal, kevés vizet öntök alá, és 170 °C-on szép barnára sütöm.

parad_1_f.jpg

Szólj hozzá

bazsalikom sertéshús rusztikus gyors vacsora gyors ebéd