2017. okt 21.

Narancskenyér

írta: Annikka
Narancskenyér

nari_f_fotor.jpg

Ezt mindenkinek meg kell kóstolni! Az egész konyha narancsillatban úszik, és az ízek…! Egyszerűen leírhatatlan.

Hozzávalók:

1,7 dl olaj
17 dkg cukor
2 tojás
15 dkg reszelt sárgarépa
2 narancs
1 doboz kandírozott, darabolt narancshéj
17 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk mézeskalács fűszer
csipet só

A tojást és a cukrot habosra keverem, majd belecsurgatom az olajat, és még 2-3 percig keverem, amíg szép sima masszát kapok.

Beleteszem a sárgarépát, az egyik narancs lereszelt héját, ½ dl kifacsart narancslét és a darabolt narancshéjat.

A lisztbe szórom a szódabikarbónát, a fűszert és a sót, majd az egészet a tojásos masszához adom, és jól összedolgozom.

A másik narancsot megpucolom úgy, hogy ne maradjon rajta a fehér héja, és kb. 3 mm-es karikákra szeletelem.

A tésztát egy püspökkenyérformába öntöm, és a narancskarikákat a tetejére teszem, félig belenyomkodom.

Előmelegített sütőben 180 °C-on sütöm kb. 1 órát. Ha már nem ragad a tűre, és gyönyörű sárgás barna a teteje, akkor elkészült.

nari_2_f_fotor_fotor.jpg

Szólj hozzá

süti narancs ünnepi fogások