2017. okt 26.

Töltött röszti

írta: Annikka
Töltött röszti

roszti_3_f.jpg

Egyszerű, de mégis látványos, gyorsan elkészülő, laktató, finom ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók:

1 kg krumpli
2 tojás
6 szelet sonka
6 lapkasajt
10 dkg apróra vágott bacon
őrölt szerecsendió
só, bors
olvasztott margarin

A nyers krumplit almareszelőn lereszelem, a felvert tojással és a baconnal összekeverem, megfűszerezem.

A massza feléből egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal 6 darab, kb. 1 cm vastag réteget teszek.

A lapkasajtokat és a sonkaszeleteket kettévágom. Mindegyik sonkára egy sajtszeletet teszek, és feltekerem.

Mindegyik krumplilepényre két sonkatekercs kerül, majd befedem őket a maradék krumplimasszával. Olvasztott margarinnal meglocsolom.

160 °C-on kezdem sütni, és ha már puhul a krumpli, akkor emelem meg a hőfokot, hogy szép barnára, ropogósra süljön.

roszti_1_f_fotor_fotor.jpg

roszti_2_f.jpg

Szólj hozzá

egyszerű bacon rusztikus gyors vacsora gyors ebéd