2017. okt 27.

Kakukkfüves sárgaborsó krémleves a hideg, esős napokra

írta: Annikka
Kakukkfüves sárgaborsó krémleves a hideg, esős napokra

sborso_1_f.jpg

Tápláló, nagyon finom, ízes, illatos, forró leves.

Hozzávalók:

30 dkg sárgaborsó
1 közepes hagyma
1 füstölt ízű kocka
1 l víz
1 kk. szárított kakukkfű
1 ág friss kakukkfű
3 ek. olaj
2 ek. liszt
1 mk. pirospaprika
só, bors

A borsót nem kell előre beáztatni, csak 2-3-szor átmosom, és 1 l vízben felteszem főni. Beleteszem a hagymát, a fűszereket, és lefedve kb. ¾ órát főzöm.
Ha már puha, botmixerrel pürésítem, berántom, és a megfelelő sűrűségűre hígítom.
Kakukkfüves olajjal megkent, megpirított kenyérrel, forrón tálalom.

Élvezd a kakukkfű bódító illat és ízét!

sborso_2_f.jpg

Szólj hozzá

kakukkfű gyors vacsora hús nélkül gyors ebéd