2017. nov 02.

Mézes sült csirkecomb, krumplis bajor káposztával

írta: Annikka
Mézes sült csirkecomb, krumplis bajor káposztával

kaposzt_cs_4_f.jpg

Végre itt a savanyú káposzta szezon! Szeretjük sütve, főzve, nyersen, bárhogy. Nemcsak finom, de egészséges is.

A bajor káposzta meg különösen fincsi, köszönhetően a hagyma és a füstölt szalonna ízének. Ja, és a borókabogyót ki ne hagyjátok, fantasztikus fűszer!

Hozzávalók:

4 csirkecomb
½ kg krumpli
sültcsirke fűszersó
méz, sör

10 dkg kockázott bacon
50 dkg savanyú káposzta
1 kis fej hagyma
3 borókabogyó
3 babérlevél
só, bors
olaj

A combokat jó alaposan befűszerezem, a krumplit vékony karikákra vágom, és az egészet egy kiolajozott, nagy tepsibe teszem. Kis vizet öntök rá, alufóliával lefedem, és 180 °C-on sütni kezdem.

Amíg sül, a felaprított hagymát és a bacont egy serpenyőben kicsit megpirítom. (Nem kell nagyon, mert még a sütőbe is betesszük.)

A káposztát csak akkor mosom ki, ha nagyon savanyú. Hozzáteszem a baconos hagymához, és teszek bele babért, borókabogyót és borsot. Félpuhára párolom.

Közben a csirkecombokat időnként meglocsolgatom. Ha már majdnem teljesen puha a husi és a krumpli is, hozzáteszem a káposztát. A combokat megkenem egy kis mézes sörrel, és most már 200 °C-on az egészet szép barnára sütöm. Vigyázzunk, mert a méz miatt gyorsan odakaphat a pipi bőre!

kaposzt_cs_1_f.jpg

Szólj hozzá

káposzta egészséges rusztikus