2017. nov 13.

Sós mandula házilag

írta: Annikka
Sós mandula házilag

esti_2009_mandulajucika_037.jpg

Közeledik a Karácsony! Ha saját készítésű ajándékon töröd a fejed, itt egy könnyen, gyorsan kivitelezhető recept. Nagyon finom, biztos mindenkinek örömet szerez.

Hozzávalók:

20 dkg mandula
1-2 tk. só

A mandulát forrásban lévő vízbe szórom, 1-2 percig hagyom benne, aztán egyenként kinyomkodom a héjából.

Egy sütő lemezen elterítem, kicsit megspriccelem vízzel, megsózom és jól összekeverem, hogy mindenhol érje a só.

180 °C-on sütöm, amíg kezdi elveszteni hófehér színét, és épp csak elkezd barnulni.

Ha kész, átteszem egy tálcára, hogy jól megszáradjon. Száradás után lehet üvegbe vagy dobozba tenni.

Biztos sokáig eláll (nálunk még nem volt rá példa), de a biztonság kedvéért ajándékozás előtt egy nappal készítsd el, hogy friss legyen!

 

Szólj hozzá

ajándék gyors mandula egyszerű hús nélkül