2017. dec 01.

Nyáridéző ízek

írta: Annikka
Nyáridéző ízek

rozmaring_1.jpg

Rozmaring ágon sült saslik, ami most nem grillezőn, hanem a sütőben készült. Így is nagyon fincsi lett!

Hozzávalók:

½ kg pulykamell v. csirkemell
2 fej lilahagyma
4 kisebb gomba
1 édesburgonya (ez most lila volt)
4 közepes krumpli
3 kaliforniai paprika
néhány rozmaring ág
2 dl olaj
1 tk. grillcsirke fűszer,
1 tk. őrölt rozmaring
só, bors

A pulykamellet és a zöldségeket kb. 5 cm-es kockákra vágom.

Az olajba belekeverem a fűszereket és az összes hozzávalót. 1-2 órát állni hagyom.

Előkészítem a rozmaring ágakat (ha nincs, jó a hurkapálca is, de a rozmaringtól még intenzívebb ízt kapunk), lehúzom a leveleit, (száliránnyal ellentétesen egy mozdulattal lehúzhatók) és kicsit hegyesre vágom a végét.

Egymás után rátűzöm a hús- és zöldségdarabokat. Érdemes egy masszívabb darabbal kezdeni és befejezni (pl. krumpli), mert úgy stabilabb lesz a nyárs.

Egy tepsibe öntöm a megmaradt fűszeres olajat, beledobom a nyársról lemaradt darabokat, kis rozmaring ágakat, és egy kis vizet öntök rá. Aztán jöhet a rács, amire szépen ráfektetem a nyársakat.

200 °C-on grillezem, ha túl gyorsan sül, vissza kell venni a hőt. Időnként kicsit megkenegetem olajjal.

Mire megsül, az egész konyhát belengi a csodás rozmaring illat, amit mi nagyon szeretünk.

rozmaring_2_fotor.jpg

rozmaring_3fotor.jpg

rozmaring_4_fotor.jpg

 

Szólj hozzá

zöldség egyszerű rozmaring rusztikus saslik sült zöldség