2017. dec 11.

Bazsalikomos, tonhalas tészta

írta: Annikka
Bazsalikomos, tonhalas tészta

ton_1_f.jpg

Kagylótésztával a legfinomabb! Ahogy a kagylókban megbújnak a borsószemek és a szószos hal darabkák, az nagyon izgalmas.

Hozzávalók:

30 dkg kagylótészta
2 konzerv tonhal
30 zöldborsó
kis fej hagyma
1 citrom
2 tk. bazsalikom
½ cs. petrezselyem
1,5 dl tejszín
1,5 dl víz
olívaolaj
só, bors

A tészta vizét felteszem főni.

A hagymát és a borsót kevés olajon pár perc alatt megpárolom, majd felöntöm a vízzel.  Beleteszem a tonhalat levével együtt, sózom, borsozom, és mehet bele a bazsalikom is. Citromhéjjal és lével ízesítem. Mennyiséget nem írok, mert ez ízlésfüggő, kóstolni kell.

Kicsit összeforralom, aztán beleöntöm a tejszínt, azzal is rotyogjon egy keveset. Leveszem a tűzről, és beleteszem az apróra vágott petrezselymet. (Ha kevés lenne a lé, vizet és tejszínt lehet még hozzátenni.)

Ha a tészta is elkészült, tálalható.

Csak a tányéron szoktam ráönteni a szószt a tésztára. Ha előbb összekeverjük, a tészta egy pillanat alatt beszívja a finom levet, és az étel száraz lesz!

ton_2_f.jpg

ton_3_f.jpg

Szólj hozzá

hal citrom bazsalikom egyszerű egészséges gyors vacsora tésztás ételek gyors ebéd