2017. dec 20.

Havas, mandulás linzer

írta: Annikka
Havas, mandulás linzer

linzer_1_f.jpg

A kedvenc karácsonyi linzer! Puha, omlós, fehér, mint a hó, és az erdő édes ízeit rejti.

Hozzávalók:

20 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
30 dkg liszt
10 dkg darált mandula
csipet só
erdei gyümölcsös lekvár

A vajat a cukrokkal habosra keverem, majd beledolgozom a tojássárgákat is. A lisztet összekeverem a mandulával és a sóval. A vajas masszához jön a lisztes keverék és az egészet összegyúrom. Fóliába csomagolom, és egy órára hűtőbe teszem.
Kisebb adagokban kb. 2 mm vastagságúra nyújtom. A tészta feléből kerek lapokat szúrok ki, a másik feléből lesznek a mintás korongok. 175 °C-on kb. 10 percig sütöm. Akkor jó, ha már nem hófehér, de még nem is barna.
A lyukas közepű korongokat meghintem porcukorral.
A kerek és a lyukas korongokat lekvárral összeragasztom.
linzer_2_f.jpg
linzer_3_f.jpg

Szólj hozzá

süti mandula lekvár ünnepi fogások