2018. jan 02.

Zöldséges zablepény

írta: Annikka
Zöldséges zablepény

zabp_0.jpg

Az ünnepek után ugye, jól esik egy kis húsmentes fogás? Feltétnek vagy vacsorának is kitűnő.

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 tojás
2 húsleveskocka
2 babérlevél
1 mk. majoranna
vegyes zöldség
1 cs. petrezselyem
zsemlemorzsa
só, bors
olaj

Az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát kevés olajon megfuttatom. Egy liter vízzel felengedem, beleteszem a fűszereket, belemorzsolom a leveskockát és felforralom

Ha felforrt, beleszórom a zabpelyhet, és gyakran megkeverve 10-15 percig főzöm. A tűzről lehúzom, és hűlni hagyom.

1 szál apróra vágott sárgarépát és 1 szál fehérrépát vagy egy kevés vegyes zöldséget (megmaradt leveszöldség is remekül felhasználható) megpárolok, és a tojásokkal a kihűlt masszához adom. Mehet bele az apróra vágott petrezselyem is. Annyi zsemlemorzsát teszek hozzá, hogy jól összeálljon.

Vizes kézzel lepényeket formálok, és morzsában meghempergetem.

Forró olajban kisütöm, és konyhai papírtörlőre szedem.
zabp_5.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

krumpli könnyű feltét egyszerű egészséges rusztikus zabpehely gyors vacsora hús nélkül gyors ebéd