2018. jan 09.

Gnocchi vibráló színekkel és ízekkel

írta: Annikka
Gnocchi vibráló színekkel és ízekkel

p1150059_new1.jpg

Gnocchi, kolbász, zöldbab, hollandi mártás, fantasztikus íz és látvány. Fél óra alatt elkészíthető, ne hagyd ki!

Hozzávalók: (3 személyre)

50 dkg gnocchi
15 dkg bacon (kockázott)
15 dkg lángolt kolbász
25 dkg egész zöldbab
bors

a mártáshoz:

4 tojássárgája
2 ek. víz
10 dkg vaj
citromlé
só, bors

Mivel nem volt sok időm, most kész gnocchival dolgoztam, de lehet sajátot is gyártani.

A kolbászt nem túl vékony, fél karikákra vágom, és a baconnal együtt kicsit átpirítom.

Kis vízben 3-4 perc alatt megpárolom a zöldbabot. Forrásban lévő vízbe dobom a gnocchikat, ha feljön a tetejére, kész is. Kiszedem és összekeverem a kolbászokkal.

Megolvasztom a vajat, és hűlni hagyom. A tojássárgákat és a vizet habverővel addig keverem, míg buborékos állaga nem lesz. Vízgőz fölé állítom és tovább keverem, amíg besűrűsödik. Leveszem a gőzről, és lassan, folyamatosan keverve hozzáadom a vajat. Sóval, borssal, citromlével ízesítem.

A kolbászos gnocchira halmozom a zöldbabot, és a mártással leöntöm.

p1150082_new4.jpg
p1150074_new3.jpg

Szólj hozzá

gyors hollandi mártás kolbász egyszerű rusztikus gnocchi gyors vacsora tésztás ételek gyors ebéd