2018. jan 16.

Gesztenyés rakottas

írta: Annikka
Gesztenyés rakottas

gesztenyes_1.jpg

Egy réges-régi rakott tészta, újra felfedezve.

Hozzávalók:

25 dkg kockatészta
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
3 tojás
4 dl tej
1 dl víz
2 dl tejszín
0,5 dl rum
1 cs. vaníliás cukor
vaj,
zsemlemorzsa
2 kk. só

a tetejére:

étcsokoládé
kristálycukor
½ cs. vaníliás cukor

A tejet, a vizet, a vaníliás cukrot és a sót összekeverem, és ebben főzöm meg a tésztát.

Közben a tojássárgákat a tejszínnel és a cukorral símára keverem, és beleforgatom a kifőtt, kicsit lehűtött tésztát.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, és azt is hozzáadom.

Kivajazott, morzsázott jénaiba teszem a tészta felét. Krumplinyomóval rányomom a gesztenyét, és meglocsolom a rummal.

Befedem a megmaradt tésztával, és vaníliás kristálycukorral megszórom.

180 fokon sütöm, amíg a teteje kicsit megpirul.

Tálalás előtt még megszórom egy kevés vaníliás kristálycukorral, és meglocsolom olvasztott csokoládéval.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy olyan szépen szeletelni, ahogy a képen látható, csak hidegen lehet. Melegen nem marad ilyen szépen egyben, de annyira finom, hogy a szépségért kárpótol az íze.
gesztenyes_2.jpg

gesztenyes_3.jpg

Szólj hozzá

süti csokoládé gesztenye egytálétel egyszerű gyors vacsora hús nélkül gyors ebéd