2018. jan 30.

Mustármártásos karajszeletek

írta: Annikka
Mustármártásos karajszeletek

p1150446_fotor_new_4.jpg

Nem vagyok egy mustárrajongó, most először – felkérésre – készítettem mustármártást, de el kell ismernem, hogy fantasztikusan finom lett. A sült édesburgonya pedig, kitűnően kiegészítette a mártás pikáns ízét.

Hozzávalók:

80 dkg szeletelt karaj (csont nélkül)
só, bors, mustár
olaj

a mártáshoz:

10 dkg vaj
4 ek. liszt
4 dl víz v. erőleves
2-3 ek. mustár
só, bors

A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, és mustárral megkenem. Kicsit pihentetem. (Előző este is el lehet készíteni, és a sütésig hűtőben tartani.)

Egy serpenyőben forró olajon átsütöm a szeleteket, hogy szép kérget kapjanak, majd víz hozzáadásával puhára párolom. (hústól függően kb. ½ óra)

Közben elkészítem a mártást. A vajat megolvasztom, folyamatosan keverve beleszórom a lisztet, és habzásig hevítem, majd felöntöm a vízzel.
A tűzről levéve sózom, borsozom, és beleteszem a mustárt.

Kockára vágott sült krumpli és édesburgonya lett a köret.

p1150449_fotor_new_3.jpg

 

Szólj hozzá

mustár egyszerű gyors ebéd