2018. feb 18.

Mézes, fűszeres oldalas és bab-lencse-borsó köret

írta: Annikka
Mézes, fűszeres oldalas és bab-lencse-borsó köret

p1150634_fotor_2.jpg

Édes, sós, savanykás husi és hozzá egy jó ízű főzelék.

Mikor megláttam a szupermarket polcán a vegyes hüvelyesekből (sárgaborsó, felezett zöldborsó, zöld lencse, sötétvörös vesebab, foltos vesebab, fehér gyöngybab, vöröslencse) álló keveréket, azonnal elcsábultam, pedig tudtam, hogy a gyönyörű színek főzés közben elvesznek, de az íze azért finom lesz.

Hozzávalók:

80 dkg oldalas (feldarabolva)
2 ek. méz
2 ek. balzsamecet
2 ek. ketchup
sertéshús fűszersó
zsír

40 dkg hüvelyesek keveréke
hagyma
olaj
liszt
só, bors, rozmaring, pirospaprika

A hús csontos oldaláról a hártyát egy éles késsel eltávolítom, a fűszersóval megszórom, és egy kicsit állni hagyom. Azért jó levagdosni a hártyákat, mert így ízesebb, puhább lesz a husi.

A mézet, a balzsamecetet és a ketchupot egy tálban összekeverem, majd ecsettel a hús minden oldalát jól bekenem.

Kicsit még pihentetem. Előző este is elkészíthető, és a hűtőben, egy jól záródó edényben tárolható a felhasználásig.

Egy zsírral kikent tepsibe fektetem a húsdarabokat, alufóliával lefedem, és 190 fokon sütöm, kb. 45 percig, időnként locsolgatom. Ha már puha, leveszem a fóliát, és szép kérget sütök rá.

A hüvelyeseket hagymával, sóval, borssal, rozmaringgal megfőzöm, és egy híg rántással besűrítem.
p1150651_fotor_3.jpg

 

Szólj hozzá

lencse méz balzsamecet bab egyszerű rozmaring sertéshús ketchup sárgaborsó gyors ebéd