2018. feb 23.

Barackos rizskoch, kakaós öntettel

írta: Annikka
Barackos rizskoch, kakaós öntettel

 rizs_3.jpg

Nagyon szeretjük a rizskochot, gyümölccsel meg különösen.

Hozzávalók:

1 bögre rizs
½ l víz
½ l tej
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 citrom, 1 narancs reszelt héja
4 tojás

vaj, zsemlemorzsa

felezett őszibarack

az öntethez:

½ liter tej
2 tojás sárgája
15 dkg porcukor
3 ek. liszt
3 ek. kakaó

A rizst, a vízzel és egy csipet sóval felteszem főni. Mikor elfogyott róla a víz, ráöntöm a tejet, és addig főzöm alacsony hőmérsékleten, amíg a tejet is beissza. Hozzákeverem a cukrokat, a vajat, a reszelt citrom és narancs héjat, és hűlni hagyom.

Ha kihűlt hozzáadom a tojások sárgáját és lazán belekeverem a kemény habbá vert fehérjét is.

Kivajazok és morzsával meghintek egy tepsit vagy bármilyen formát, és a masszát belesimítom. A jól lecsöpögtetett barackokat belenyomkodom. 160 fokon sütöm kb. 45 percig, míg a teteje megbarnul.

Amíg sül a rizs, elkészítem az öntetet.

A tejet felforralom. Közben egy másik edényben összekeverem a tojások sárgáját a porcukorral, a liszttel, egy csipet sóval és a kakaóval. A forró tejet apránként a kakaós masszához adagolom, és néhány percig (amíg besűrűsödik) állandóan kevergetve főzöm.

Szólj hozzá

süti gyümölcsös rizs egytálétel hús nélkül