2018. már 15.

Aranybarna francia hagymaleves

írta: Annikka
Aranybarna francia hagymaleves

hagyma_tot_4.jpg

Így tél vége felé jól jöhet egy immunerősítő, lélekmelegítő, forró hagymaleves.

Hozzávalók:
3 nagyobb vöröshagyma
1 nagyobb szál újhagyma vagy egy fél póré
1 ¼ l víz
1 ½ dl fehér bor
3 marhahúsleves-kocka
1 ek. liszt
só, bors
olaj

A hagymákat vékony szeletekre vágom, és néhány kanál olajon párolni kezdem. 20-25 percig alacsony hőmérsékleten párolom. Ha már teljesen megpuhult, rászórom a lisztet, kicsit barnásra pirítom, de vigyázok, hogy ne égjen meg.

Elkészítem az alaplét. A vízzel feloldom, összeforralom a leveskockákat.

Pár kanál alaplével és a fehér borral felöntöm a hagymát, kicsit összeforralom, majd hozzáteszem a többi levest is. Ha kell sózom, borsozom.

Még kb. 20-25 percig főzöm, míg gyönyörű, aranybarna színű lesz a leves. Le lehet szűrni és sajtos vagy hagymás pirítóssal fogyasztani, de ha szeretjük benne maradhat a hagyma, úgy még táplálóbb. Mindenképpen nagyon finom, de arra figyeljünk, hogy forró legyen, úgy az igazi!

hagyma_2.jpg

 

Szólj hozzá

hagyma egyszerű hús nélkül