Ez a színpompás, finom saláta, tavaszi fáradtság ellen is kitűnő.
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
15 dkg főtt tarja
½ kígyóuborka
1 lilahagyma
1 újhagyma
3 szem retek
½ kápia paprika
½ szál szárzeller
petrezselyem
az öntethez:
só, bors, ecet, édesítő
A savanyú káposztát rövidebbre vágom. A tarját kb. 2 cm-es csíkokra aprítom. Az uborkát, a hagymát, a retket, a paprikát, a zellert fél karikákra szeletelem. A salátalé hozzávalóiból öntetet készítek, és a zöldségeket beleforgatom.
Megszórom apróra vágott petrezselyemmel.
Hideg vagy meleg vacsorához is kiváló, de önállóan is fogyasztható például sajtos pirítóssal. Nemcsak finom, de kész vitaminbomba!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.