2018. ápr 10.

Párolt marhacomb kerti finomságokkal

írta: Annikka
Párolt marhacomb kerti finomságokkal

parolt_marha_1.jpg

Ha szeretitek a sós ízeket édessel keverni, ne hagyjátok ki ezt a csodás receptet! Különleges, pikáns, szaftos.

Hús, zöldség és gyümölcs jól megférnek egymással. Mi az, hogy megférnek, fantasztikusan kiemelik egymás ízeit!

Hozzávalók:

70 dkg marhacomb
10 dkg apróra szeletelt bacon
1 kis fej hagyma
2 közepes sárgarépa
2 közepes fehérrépa
3 kisebb szál szárzeller
2 ek. paradicsompüré
2 dl vörösbor
2 ek. balzsamecet
só, bors, rozmaring
2-3 babérlevél
olaj
20 dkg ceruzabab
2 db körte

A combot vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, meghintem őrölt rozmaringgal (ízlés szerint). Kicsit hagyom pihenni, addig a zöldségeket megpucolom és vékony karikákra vágom (a bab kivételével).

Egy nagyobb serpenyőben (amibe majd az összes hozzávaló belefér), enyhén megpirítom a bacont (ne száradjon ki!), majd kiteszem egy tálba.

A kiolvadt zsíron (ha kell még egy kis olajat hozzáadva) a hússzeletek mindkét oldalát átsütöm, hogy kicsit megpiruljon, kérget kapjon, és a finom ízét, levét magában tartsa.

Ezután a húst kiveszem egy tányérra, és mehetnek a serpenyőbe a zöldségek (a babot kivéve). Lepirítom, megpárolom, hogy az ízek jól kioldódjanak, majd visszateszem a húst és a bacont is, és felöntöm 3 dl vízzel, jófajta vörösborral és balzsamecettel. Sózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet és a paradicsompürét is.

Innentől kezdve van 2 óra szabadidőnk! A hőfokot alacsonyra állítva, időnként kicsit megrázogatva, félidőben a húsokat megfordítva kb. 2 óra alatt megsütöm. Omlós, porhanyós, szaftos husi a végeredmény.

Ekkor összeturmixolom a zöldséges levet, ha sűrű lenne kicsit higítom vízzel vagy borral, és ha kell, még fűszerezem. Most jön bele a ceruzabab, és ha már majdnem puha, akkor a vékony szeletekre vágott körte. Már csak 5-10 perc, és kész is ez a különleges, pikáns, szaftos marhahusi.

Körete lehet hercegnőburgonya, krumplifánk, zsemlegombóc.

parolt_marha_2.jpg

parolt_marha_3.jpg

Szólj hozzá

gomba marhahús gyümölcsös rozmaring rusztikus