2018. ápr 17.

Fekete "florentin"

írta: Annikka
Fekete "florentin"

4.jpg

Véletlenül készült ez az "új "süti. Florentinnak indult, de figyelmetlenségből a bevonásra szánt csokit is beleszórtam a tésztába.

Kissé elkeseredtem, de ha már benne volt a sok finomság, megsütöttem. Nem lett olyan szép színes, mint a florentin, de az íze... fantasztikus.
Próbáljátok ki egyszer, érdemes!

Hozzávalók:

10 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 dl tej
10 dkg liszt
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
5 dkg hámozott szeletelt mandula
8 dkg apróra vágott dió
10 dkg fekete csokoládé
csipet só

A vajat, a cukrot és a tejet addig melegítem, míg a vaj teljesen felolvad, majd felforralom. Néhány percig hűlni hagyom, majd beleszórom a lisztet és jól elkeverem.

A többi hozzávalóból egy keveset félre teszek a díszítéshez, a többit hozzáadom.

Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanálnyi halmokat teszek a tésztából, és a tetejére szórok egy keveset a félretett finomságokból.

180 fokos sütőben sütöm kb. 15 percig. Nem baj, ha még egy picit lágy a tallérok közepe, nem kell teljesen kiszárítani.

Néhány percig még hagyom a sütőlemezen, majd egy széles lapáttal felszedem a papírról.

A színek helyett kárpótol a süti fantasztikus íze.
1_2.jpg

5.jpg

 

Szólj hozzá

süti dió csokoládé mandula egyszerű aszalt gyümölcs