2018. ápr 23.

Tavaszi zöldborsós pulykamell

írta: Annikka
Tavaszi zöldborsós pulykamell

1_3.jpg

Ha egy finom, könnyű, üde, tavaszi fogásra vágysz, készítsd el ezt!

Hozzávalók:

4 szelet pulykamellfilé
15 dkg felkockázott bacon
80 dkg zsenge zöldborsó
provanszi fűszerkeverék
1 cs. petrezselyem
olaj
só, bors

A mellfiléket óvatosan kiklopfolom, és sóval, borssal, provanszi fűszerrel meghintem. Ezután pár órára hűtőbe teszem, majd serpenyőben, kevés olajon a filék mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

A bacont egy másik serpenyőben kicsit megpirítom, és hozzáöntöm a megfőtt zöldborsót. Néhány kanál vizet is teszek hozzá a borsó levéből, hogy jó szaftos legyen. Apróra vágott petrezselymet szórok bele.

Az egészet ráöntöm a mellfilékre, és egy keveset még együtt párolom, amíg megpuhul a hús. Ez már csak néhány perc.

A köret lehet krumplipüré, főtt krumpli, rizs.

2_1.jpg

3.jpg

Szólj hozzá

könnyű egyszerű zöldborsó bacon egészséges gyors vacsora gyors ebéd