2018. máj 03.

Szupergyors, illatos pulykaragu

írta: Annikka
Szupergyors, illatos pulykaragu

pulyka_1.jpg

Fél óra alatt elkészülő, illatos, zamatos pulykaragu.

Hozzávalók:

50 dkg felkockázott pulykacomb
25 dkg gomba
1 sárgarépa
3 zellerszár
½ fej apróra vágott hagyma
1 dl tejföl
2 ek. liszt
2 kk. szárított és néhány ág friss kakukkfű
só, bors
olaj

A zöldségeket felaprítom.

A húst megsózom, borsozom, és kevés olajon átpirítom.

Hozzáadom először a sárgarépát, a hagymát és még tovább pirítom egy kicsit, majd mehet bele a többi zöldség is. Beleszórom a szárított kakukkfüvet, és kevés vizet aláöntve együtt párolom, amíg minden megpuhul.

A tejfölbe belekeverem a lisztet, és ezzel sűrítem be az étel levét.

A tálalás előtt került rá az illatos, friss kakukkfű.

Most zsemlegombóc volt a köret, de tésztával, rizzsel is nagyon finom.

pulyka_2.jpg

Férjem, szereti egy "kicsit" megborsozni az ételt.

pulyka_3.jpg

 

Szólj hozzá

gomba ragu szárzeller kakukkfű sárgarépa gyors vacsora gyors ebéd