2018. máj 28.

Eperhab nagyanyáink stílusában

írta: Annikka
Eperhab nagyanyáink stílusában

2_2.jpg

Persze ők mentalevelet nem tettek rá, de anélkül is gyerekkorom egyik legkedveltebb epres édessége volt.

Hozzávalók:

40 dkg eper
4 tojásfehérje
kb. 3 ek. porcukor (ízlés szerint)
2 vaníliás cukor
pár csepp citrom
csipet só

Az epret egy villával szétnyomkodom és szűrőbe teszem, hogy a leve lecsurogjon. Ez azért fontos, mert különben a sok eperlé eláztatja a habot.

A csipet sóval és néhány csepp citromlével felverem a habot. Ha már majdnem tökéletes, elkezdem apránként hozzáadni a cukrokat. Óvatosan belekeverem a szétnyomott epret.

Megkóstolom és ha kell, még cukorral, citrommal ízesítem.

Üvegtálkába kanalazom és eper darabokkal, mentalevéllel díszítem. Hűtőben jól lehűtöm. Érdemes hamar megenni mert, ha sokáig áll, levet ereszt.

1_4.jpg

Szólj hozzá

könnyű eper desszert egyszerű