2018. júl 08.

Zöldséges, húsos bulgur

írta: Annikka
Zöldséges, húsos bulgur

finomsag_2.jpg

Fantasztikusan finom, egészséges, és sokkal jobb, mint a rizses hús.

Hozzávalók:
15 dkg bulgur
3 dl víz
25 dkg felkockázott hús
1 fej hagyma, paprika, paradicsom
25 dkg vegyes zöldség
petrezselyem
olaj
só, bors, paprika, vegeta

A vizet egy kávéskanál sóval felforralom, a bulgurra öntöm és lefedem. 20-25 percig állni hagyom, ezalatt megpuhul.

A hagymát megpirítom, hozzáadom a húst, a paprikát, a paradicsomot, fűszerezem, és kevés vízzel puhára párolom. Bármilyen hússal finom, lehet sertés, baromfi stb.

Egy edényben vízgőz fölött megpárolom a zöldségeket.

Ha minden elkészült, egy tálban az egészet összeforgatom, ha kell, még fűszerezem. Jó sok petrezselymet és bazsalikomlevelet aprítok rá.

finomsag_1.jpg

 

 

Szólj hozzá

zöldség egyszerű bulgur egészséges gyors vacsora gyors ebéd