2018. júl 13.

Nyári babsaláta

írta: Annikka
Nyári babsaláta

babsal_2.jpg

Fejtett babból, sok-sok zölddel, feta sajttal, ropogós pitával.

Hozzávalók:
25 dkg fejtett bab
½ kígyóuborka
15 dkg feta sajt
3 db pita
1 nagy citrom leve
4 ek. olívaolaj
1 ek. porcukor
1 cs. petrezselyem
kevés snidling
só, bors, vegeta

A babot sós, vegetás vízben megfőzöm.
Amíg a bab hűl, hosszában felvágom az uborkát, egy kanállal kikaparom a magját, és felszeletelem.
Összekeverem a citromlevet, az olajat, a porcukrot, megsózom, borsozom.
Egy tálban összekeverem a babot, az uborkát, az apróra vágott petrezselymet, snidlinget, és rámorzsolom a feta sajtot is.
Leöntöm a citromos lével, és ha kell, még fűszerezem.
Sütőben megsütöm a pitát, és egy részét a kész salátára tépkedem.

babsal_1.jpg

 

Szólj hozzá

zöldség uborka bab egyszerű egészséges pita gyors vacsora feta sajt hús nélkül