2018. júl 27.

Csirkecomb mákos bundában, grillezett zöldségekkel

írta: Annikka
Csirkecomb mákos bundában, grillezett zöldségekkel

makos_csirkecomb_jpg.jpg

Ízes, ropogós rántott csirkecomb egy kis mákkal megbolondítva. Érdemes kipróbálni, ha változatosságra vágyunk! 

Hozzávalók:

csirkecomb
tojásfehérje
zsemlemorzsa
szemes mák

olaj

a körethez:

bármilyen süthető zöldség
grill zöldség fűszer
olaj

A combokat besózom, és félreteszem. Lehet fűszerezni ízlés szerint, én most csak sót tettem rá.

Amíg pihen a husi, felszeletelem a zöldségeket, a céklát és a krumplit kicsit előfőzöm. Az összes zöldséget egy olajjal megspriccelt tepsibe teszem, és megszórom a fűszerkeverékkel. Ez is állhat egy kicsit, hogy a zöldségek jól átvegyék a fűszer ízeit. Még megspriccelem egy kis olajjal, aztán mehet a sütőbe, grillezéssel 180-200 fokon sütöm.

A panírozáshoz a tojásfehérjét felverem, a zsemlemorzsába mákot szórok. Ne sajnáljuk belőle, nagyon finom lesz tőle a panír. A fehérjébe, majd a mákos morzsába forgatom a combokat, és jól rányomkodom a panírt.
A szokásos módon serpenyőben vagy sütőben is megsüthető.

makos_csirkecomb_2.jpg

 

Szólj hozzá

mák zöldség zsemlemorzsa gyors ebéd